Omejitve in neprestano vnetje sečil

Kako prav so imele naše babice, ko so nam govorile, če smo sedele na mrzlem in imele mrzle noge, da to ni dobro za sečila, nekatere ženske imajo pogosto vnetje sečil, nekatere pa tega sploh ne poznajo. No, jaz sem bila med tistimi, ki do 50 leta, sploh nisem vedela kaj pomeni vnetje sečil, potem pa se je zgodil en velik preobrat in te težave so bile vedno bolj pogoste.

Nekako sem se navadila živeti z tem, prišli pa so dogodki, ko sem bila pošteno jezna na to, kajti oviralo me je pri rekreaciji. Celo mojo mladost sem rada tekla, v šoli sem vedno tekmovala, kasneje pa za svoje veselje, potem po porodu, so nastopile težave z bolečinami in vnetje sečil je bilo kar pogosto, pa še voda mi je uhajala. Tako sem morala tek opustiti in začela sem se ukvarjati z hojo v hribe.

Včasih sem imela srečo, da je bilo vse v redu, včasih pa na dogovorjen pohod sploh nisem mogla iti, ker so bile bolečine prehude in ker se vnetje sečil enostavno ni nehalo. Moji otroci so me že čudno gledali, kajti bila sem zdrava kakšen mesec, potem pa spet bolna. Niso več vedeli, kaj se dogaja z menoj, da sem enkrat polna energije in kondicije, drugič pa spet komaj hodim po hiši. Do zdravnika mi enostavno ni bilo več za hoditi, ker me je vedno poslal domov z tabletami, da ima vnetje sečil, kar sem bila že navajena, tablete pa sem imela že doma. Prav zaradi tega me otroci niso več jemali resno.

Danes z to tegobo živim in sem vzela v zakup, da se bo pri meni vnetje sečil neprestano ponavljalo, seveda iščem rešitve, vendar zaenkrat je to le počitek, ko me vnetje sečil doleti, ker enostavno pride obdobje, ko ne morem tega preprečiti, pa če bi se še tako močno borila proti temu.