Babi mi je priporočala jemanje šumečih tablet z vitamin C

Nisem pristaš raznih prehranskih dopolnil in tablet, pa vendar občasno čutim, da mi nekaj primanjkuje. Zato mi je po pogovoru z babi, le-ta priporočala uživanje vitamin C dodatka. 

Teh dodatkov vitamin C in njemu podobnih je zelo veliko. Imaš naravne vitamine C, ki jih dobiš pri uživanju sadja in zelenjave, bogate z vitaminom C, potem jih lahko kupiš v obliki tekočine oziroma soka, dodani so raznim pijačam, v kapsulah, praških in šumečih tabletah. Najlažje in najbolj zdravi so po moje vitamini, ki jih užijemo v naravni obliki, saj naravno je le naravno. Vendar je naš način življenja in prehrambna industrija, zelo spremenila način prehranjevanja, zato naše telo velikokrat ne dobi zadostne količine vitaminov in mineralov, ki jih potrebuje za pravilno delovanje. Takrat pridejo na vrsto razni prehrambni dodatki. 

Tako se je zgodilo tudi meni. Verjetno od utrujenosti, izčrpanosti in stresa, je moje telo potrebovalo več vitamin C –ja, kot sem ga zgleda zaužila. Najbolj sem pomanjkanje občutila na slabem počutju. Ustnice so mi počile v kotičkih in spustil se mi je herpes. To so po navadi pri meni znaki pomanjkanja C vitamina. Ker so me ustnice pekle, nisem mogla uživati vitamin C v naravni obliki, zato mi je babi priporočala, da si kupim šumeče tablete. To mi bo koristilo tudi zato, ker bom tako zaužila več tekočine kot običajno. Tudi to je težava pri meni, da premalo pijem. Tako pa si bom vitamin C šumečo tableto raztopila v večjem kozarcu in hkrati z vitamini zaužila tudi nekaj več tekočine.

Hvaležna sem babi za takšen nasvet. Res sem šla v trgovino in kupila šumeče tablete vitamin C, ki sem jih kar takoj doma odprla in si naredila že prvi kozarec napitka z vitamini. Po dveh dneh oziroma po tretji tableti, sem se že počutila nekoliko bolje. Mogoče je bil dovolj že čas ko je pretekel vmes ali pa je res pomagal vitamin C, ki sem ga zaužila.